Sulaužyti 200 g šokolado, sudėti į karščiui atsparų dubenį, suberti cukrų, supilti kavą, sudėti sviestą ir kelioms minutėms įdėti į mikrobangę. Tada išėmus iš mikrobangės reikia, kad masė šiek tiek atvėstų. Atskirti trynius nuo baltymo, ir suplakti baltymus iki standumo. Į šokolado masę įmaišyti kiaušinių trynius ir miltus, sudėti išsuktus baltymus ir atsargiai maišyti. Kepti pyragą 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 min. Glajui 100 g šokolado susmulkinti, suberti į dubenį, įstatyti jį į puodą su vandeniu ir maišant kaitinti, kol šokoladas išsilydys. Supilti grietinėlę, sirupą ir, kai paviršius pradės garuoti, įmaišyti vanilinio cukraus. Kai pyragas atvės, ant viršaus supilti glajų ir leisti šiek tiek sustingti Skanaus.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai kavos (paruošta, stipri)
5 vienetai kiaušinių
100 mililitrų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai sirupo (Jūsų mėgstamas)
100 mililitrų grietinėlės
300 gramų juodojo šokolado
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sulaužyti 200 g šokolado, sudėti į karščiui atsparų dubenį, suberti cukrų, supilti kavą, sudėti sviestą ir kelioms minutėms įdėti į mikrobangę. Tada išėmus iš mikrobangės reikia, kad masė šiek tiek atvėstų. Atskirti trynius nuo baltymo, ir suplakti baltymus iki standumo. Į šokolado masę įmaišyti kiaušinių trynius ir miltus, sudėti išsuktus baltymus ir atsargiai maišyti. Kepti pyragą 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 min. Glajui 100 g šokolado susmulkinti, suberti į dubenį, įstatyti jį į puodą su vandeniu ir maišant kaitinti, kol šokoladas išsilydys. Supilti grietinėlę, sirupą ir, kai paviršius pradės garuoti, įmaišyti vanilinio cukraus. Kai pyragas atvės, ant viršaus supilti glajų ir leisti šiek tiek sustingti Skanaus.