• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1 vienetas citrinų
  • 150 mililitrų cukraus
  • šiek tiek gvazdikėlių
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 4 vienetai kriaušių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1 stiklinė vandens
  • 40 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupkite kriaušes, perpjaukite ir išimkite sėklalizdžius. Sudėkite kriaušes į puodą, užpilkite vandeniu ir citrinos sultimis. Užvirkite ir pavirinkite 4-5 minutes. Nusunkite. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Suplakite kiaušinius su cukrumi iki lengvų putų, sudėkite vanilinį cukrų ir ištirpintą sviestą. Sumaišykite kvietinius miltus, krakmolą ir kakavą sų kepimo milteliais, maltą cinamoną ir gvazdikėlius. Atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinius. Išklokite keturkampę skardą kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
    Paviršių apdėkite kriaušių puselėmis ir kepkite 200°C karščio orkaitėje apie pusvalandį. Patiekite šaltą arba šiltą. Labai skanu šį kriaušių tortą patiekti su ledais.

Autorius: rm

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1 vienetas citrinų
  • 150 mililitrų cukraus
  • šiek tiek gvazdikėlių
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 4 vienetai kriaušių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1 stiklinė vandens
  • 40 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupkite kriaušes, perpjaukite ir išimkite sėklalizdžius. Sudėkite kriaušes į puodą, užpilkite vandeniu ir citrinos sultimis. Užvirkite ir pavirinkite 4-5 minutes. Nusunkite. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Suplakite kiaušinius su cukrumi iki lengvų putų, sudėkite vanilinį cukrų ir ištirpintą sviestą. Sumaišykite kvietinius miltus, krakmolą ir kakavą sų kepimo milteliais, maltą cinamoną ir gvazdikėlius. Atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinius. Išklokite keturkampę skardą kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
    Paviršių apdėkite kriaušių puselėmis ir kepkite 200°C karščio orkaitėje apie pusvalandį. Patiekite šaltą arba šiltą. Labai skanu šį kriaušių tortą patiekti su ledais.

Autorius: rm

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų