Nulupkite kriaušes, perpjaukite ir išimkite sėklalizdžius. Sudėkite kriaušes į puodą, užpilkite vandeniu ir citrinos sultimis. Užvirkite ir pavirinkite 4-5 minutes. Nusunkite. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Suplakite kiaušinius su cukrumi iki lengvų putų, sudėkite vanilinį cukrų ir ištirpintą sviestą. Sumaišykite kvietinius miltus, krakmolą ir kakavą sų kepimo milteliais, maltą cinamoną ir gvazdikėlius. Atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinius. Išklokite keturkampę skardą kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Paviršių apdėkite kriaušių puselėmis ir kepkite 200°C karščio orkaitėje apie pusvalandį. Patiekite šaltą arba šiltą. Labai skanu šį kriaušių tortą patiekti su ledais.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
1 vienetas citrinų
150 mililitrų cukraus
šiek tiek gvazdikėlių
3 valgomieji šaukštai kakavos
3 valgomieji šaukštai krakmolo
4 vienetai kriaušių
3 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
40 gramų sviesto (arba margarinas)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupkite kriaušes, perpjaukite ir išimkite sėklalizdžius. Sudėkite kriaušes į puodą, užpilkite vandeniu ir citrinos sultimis. Užvirkite ir pavirinkite 4-5 minutes. Nusunkite. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Suplakite kiaušinius su cukrumi iki lengvų putų, sudėkite vanilinį cukrų ir ištirpintą sviestą. Sumaišykite kvietinius miltus, krakmolą ir kakavą sų kepimo milteliais, maltą cinamoną ir gvazdikėlius. Atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinius. Išklokite keturkampę skardą kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Paviršių apdėkite kriaušių puselėmis ir kepkite 200°C karščio orkaitėje apie pusvalandį. Patiekite šaltą arba šiltą. Labai skanu šį kriaušių tortą patiekti su ledais.