Šiam receptui galite naudoti ir kitokias Jūsų mėgstamas uogas. Kriaušes perpjaukite horizontaliai pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir mediniu smeigtuku subadykite odeles. Sausainius sutrupinkite, įmaišykite į sviestą ir suformuokite apvalų paplotį. Jį dėkite ant folijos, lakšto kraštus pakelkite, kad pasidarytų aukšti kraštai. Sudėkite ant papločio kriaušes (siauresniais galais į centrą), ant jų – nuplautas, nusausintas ir cukrumi pabarstytas uogas. Pridenkite kitu folijos lakštu ir kepkite apie 25 min. 150 laipsnių temperatūros orkaitėje arba grilyje, kol kriaušės suminkštės. Iškepusį desertą supjaustykite ir patiekite. Skanaus!
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
400 gramų aviečių
1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas)
1 stiklinė cukraus
8 vienetai kriaušių
200 gramų sausainių (trapūs)
4 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiam receptui galite naudoti ir kitokias Jūsų mėgstamas uogas. Kriaušes perpjaukite horizontaliai pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir mediniu smeigtuku subadykite odeles. Sausainius sutrupinkite, įmaišykite į sviestą ir suformuokite apvalų paplotį. Jį dėkite ant folijos, lakšto kraštus pakelkite, kad pasidarytų aukšti kraštai. Sudėkite ant papločio kriaušes (siauresniais galais į centrą), ant jų – nuplautas, nusausintas ir cukrumi pabarstytas uogas. Pridenkite kitu folijos lakštu ir kepkite apie 25 min. 150 laipsnių temperatūros orkaitėje arba grilyje, kol kriaušės suminkštės. Iškepusį desertą supjaustykite ir patiekite. Skanaus!