PARUOŠIMO BŪDAS:
- Puikus rudeninis užkandis prie vyno! Pabandykite – nenusivilsite.
Vienas patarimas – gorgonzolą (rokforą) ar kitą pelėsinį sūrį išimkite minimum keletą valandų prieš patiekiant, kad sūris būtų minkštas.
Kriaušes rinkitės tvirtesnes, t. y. prinokusias, bet neištižusias, kad kepant nepasileistų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Nuplautas kriaušes padalinkite į 4 ar 8 dalis (jei didelės padalinkite į 8 dalis), sudėkite į keptuvę ir apkepinkite iš abiejų pusių (apie 3 min. iš kiekvienos pusės). Kriaušes rinkitės tvirtesnes, kad kepant nesutižtų.
Dubenėlyje sumaišykite medų su vynu. Marsalą galite pakeisti rūšiniu raudonu vynu.
Supilkite medų su vynu ant kriaušių ir pakaitinkite kelias minutes.
Išimkite kriaušes į lėkštę.
Į keptuvę su sirupu sudėkite riešutus, dar apie 1 minutę pakaitinkite ir sirupą su riešutais supilkite ant kriaušių.
Į lėkštę taip pat sudėkite sūrį.
Pripildykite taures vynu ir mėgaukitės puikiu desertiniu užkandžiu.
Skanaus.