• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek mairūnų
  • šiek tiek muskato (tarkuotas)
  • 2 vienetai porų (baltos dalys)
  • 500 gramų pupų
  • 4 vienetai kiaulės šoninės (gabalėliai plonai pjaustyti)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (ar aliejus)
  • 1 litras sultinio (daržovių)
  • 100 gramų lydyto sūrio (natūralus)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia užkaičiam puodą su žiupsneliu druskos, kai užverda vanduo sumetam pupas ir paverdam apie 5 min. Nukošiam ir palaukiam kol pravės. Tada išlupam.
    Vieną dalį pupų atidedam į šoną, vėliau jas pakepinsim su šonine.

    Dabar pasiruošim produktus sriubai. Nusilupam bulves ir supjaustom jas kubeliais, porą supjaustom griežinėliais, česnako skilteles išspaudžiam. Puode storu dugnu pirmiausia pakepinam ant sviesto (aliejaus) porą, vėliau sumetam česnaką bei bulves, įtarkuojam muskato riešuto, dar keletą min. pakepinam ir užpilam sultiniu, sudedam vieną dalį paliktų pupų, džiovintą mairūną (jei turite šviežio žinoma naudokite šviežią), druską (nepadauginkit, nes dar šoninė duos sūrumo), pipirus. Verdame apie 20 min. kol daržovės suminkštės. Išvirušią sriubą sublenderiuojam iki kreminės konsistencijos. Sudedam lydytą sūrelį ir dar keletą minučių paverdam, kol sūrelis išsilydys. Sriuba jau paruošta, dabar imame keptuvę, kurioje pakepiname smulkintą šoninę su likusiom pupom.

    Supilam sriubą į dubenėlį ant viršaus dedame pakepintos šoninės su pupom ir skanaujam! Labai skanuuuu ;)

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek mairūnų
  • šiek tiek muskato (tarkuotas)
  • 2 vienetai porų (baltos dalys)
  • 500 gramų pupų
  • 4 vienetai kiaulės šoninės (gabalėliai plonai pjaustyti)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (ar aliejus)
  • 1 litras sultinio (daržovių)
  • 100 gramų lydyto sūrio (natūralus)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia užkaičiam puodą su žiupsneliu druskos, kai užverda vanduo sumetam pupas ir paverdam apie 5 min. Nukošiam ir palaukiam kol pravės. Tada išlupam.
    Vieną dalį pupų atidedam į šoną, vėliau jas pakepinsim su šonine.

    Dabar pasiruošim produktus sriubai. Nusilupam bulves ir supjaustom jas kubeliais, porą supjaustom griežinėliais, česnako skilteles išspaudžiam. Puode storu dugnu pirmiausia pakepinam ant sviesto (aliejaus) porą, vėliau sumetam česnaką bei bulves, įtarkuojam muskato riešuto, dar keletą min. pakepinam ir užpilam sultiniu, sudedam vieną dalį paliktų pupų, džiovintą mairūną (jei turite šviežio žinoma naudokite šviežią), druską (nepadauginkit, nes dar šoninė duos sūrumo), pipirus. Verdame apie 20 min. kol daržovės suminkštės. Išvirušią sriubą sublenderiuojam iki kreminės konsistencijos. Sudedam lydytą sūrelį ir dar keletą minučių paverdam, kol sūrelis išsilydys. Sriuba jau paruošta, dabar imame keptuvę, kurioje pakepiname smulkintą šoninę su likusiom pupom.

    Supilam sriubą į dubenėlį ant viršaus dedame pakepintos šoninės su pupom ir skanaujam! Labai skanuuuu ;)

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų