Aliejuje pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus, sudėti stambiai tarkuotas morkas, jas patroškinti, po to dėti supjaustytus kopūstus ir apvirtas voveraites. Pasūdyti, įdėti 2 šaukštus cukraus, troškinti puode apie 1 val. Prieš baigiant troškinti reikia įberti juodųjų pipirų, lauro lapų, žiupsnelį krapų ir 2 šaukštus pomidorų padažo. Dar kartą apie 10 min. patroškinus, sukrėsti į karštus stiklainius ir užsukti. Laikome šaltai. Valgyti šį patiekalą galima tiek šaltą, tiek ir jį pašildžius.
Autorius: Danutė
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
1 kilogramas kopūstų
šiek tiek krapų
šiek tiek laurų lapų
0.5 kilogramo morkų
3 vienetai svogūnų
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
1 kilogramas voveraičių
šiek tiek druskos
250 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aliejuje pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus, sudėti stambiai tarkuotas morkas, jas patroškinti, po to dėti supjaustytus kopūstus ir apvirtas voveraites. Pasūdyti, įdėti 2 šaukštus cukraus, troškinti puode apie 1 val. Prieš baigiant troškinti reikia įberti juodųjų pipirų, lauro lapų, žiupsnelį krapų ir 2 šaukštus pomidorų padažo. Dar kartą apie 10 min. patroškinus, sukrėsti į karštus stiklainius ir užsukti. Laikome šaltai. Valgyti šį patiekalą galima tiek šaltą, tiek ir jį pašildžius.