INGREDIENTAI:
- 800 gramų kopūstų
- 2 vienetai svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 0.5 stiklinės džiūvesėlių
- 1 valgomasis šaukštas manų kruopų
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1 stiklinė grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kopūsto gūžė perpjaunama į 4 dalis, išverdama pasūdytame vandenyje, išgriebiama ir, vandeniui nuvarvėjus, sumalama kartu su svieste pakepintu svogūnu. Į masę suberiamos manų kruopos. Viskas 5 min, pakaitinama, atvėsinama, įplakamas kiaušinis, įdedama sviesto, druskos. Jei masė tiršta, įpilama grietinės, sumaišoma ir daromi maltiniai. Jie suvilgomi kiaušinio plakiniu, apibarstomi džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Maltinukai tiekiami užpilti sviestu. Prie jų duodama grietinė.
REKLAMA