INGREDIENTAI:
- 5 valgomieji šaukštai cukraus
- šiek tiek kalendrų
- šiek tiek krapų
- 3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 stiklinė acto
- 1 ir 2/5 litro vandens
- 3 valgomieji šaukštai druskos
- 500 gramų sparaginių pupelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Paruoškite marinatą: Sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite.
Pupeles konservuokite nepernokusias, taip jos bus skanesnės. Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite 3 minutes. Po to jas išgrėbkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius taip kaitinkite pusvalandį verdančiame vandenyje, tuomet užsukite ir apverskite, palikite kol atšals.
Jeigu pupelės nepernokusios, jas galima į stiklainius sudėti ir nevirtas. Pagal skonį, į marinatą galite įdėti dar ir česnako skiltelę, lauro lapelių, kvapiųjų pipirų.
REKLAMA