Paruoškite marinatą iš vandens, acto, želatinos, druskos, cukraus. Į stiklainius sudėkite česnako skilteles, pipirus, lauro lapelius, prinokusius pomidorus ir griežinėliais pjaustytus svogūnus. Užpilkite marinatu. Stiklainį su uždėtu, bet neužsuktu dangteliu sudėkite į puodą, kuriame verda vanduo ir taip pakaitinkite apie 15 min. Pakaitinus uždarykite. Uždarytus stiklainius apverskite ir leiskite atšalti. Atvėsus sudėkite šaltai į sklepą. Skanaus.
Autorius: Karolina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai česnakų (skiltelės)
šiek tiek juodųjų pipirų (nemalti)
4 vienetai laurų lapų (lapeliai)
500 gramų pomidorų pastos
5 vienetai svogūnų
3 valgomieji šaukštai acto (obuolių)
1 litras vandens
3 valgomieji šaukštai druskos
3 valgomieji šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruoškite marinatą iš vandens, acto, želatinos, druskos, cukraus. Į stiklainius sudėkite česnako skilteles, pipirus, lauro lapelius, prinokusius pomidorus ir griežinėliais pjaustytus svogūnus. Užpilkite marinatu. Stiklainį su uždėtu, bet neužsuktu dangteliu sudėkite į puodą, kuriame verda vanduo ir taip pakaitinkite apie 15 min. Pakaitinus uždarykite. Uždarytus stiklainius apverskite ir leiskite atšalti. Atvėsus sudėkite šaltai į sklepą. Skanaus.