Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas su minkštimu ir supjaustykite pusžiedžiais, smulkesniais gabalėliais, arba kubeliais. Slyvutes nuplaukite. Į švarius (išvalytus soda ir perskalautus verdančiu vandeniu) stiklainius dėkite cukiniją, paskui slyvutes santykiu 2:1 ir užpilkite viską karštu, virintu cukraus bei vandens sirupu. Cukraus dėkite pakankamai daug, kadangi slyvutės labai rūgščios. Pridenkite švariais dangteliais (prieš tai pavirinkite juos) ir palaikykite taip apie 10 min. Tuomet sirupą iš visų stiklainių supilkite vėl į puodą ir užvirkite (cukinijas su slyvutėmis prilaikykite šaukštu, kad nupilant sirupą, neiškristų iš stiklainių). Užvirus sirupui, jį vėl supilaukite į stiklainius, pridenkite, palaikykite apie 10 min. ir vėl pakartokite visą procedūrą. Sirupą užvirinti iš viso reikės tris kartus. Paskutinų kartą užpylę sirupu, stiklainius stipriai užsukite ir laikykite akuštyn kojom (dugnu) kol atvės, o tada jau galite laikyti šaldytuve, ar rūsyje. Konservuotų cukinijų skonis primena konservuotus ananasus :)
Pastaba. Slyvučių dėti galite mažiau, nes ir mažas jų kiekis atiduoda pakankamai rūgšties. Cukraus tikrai nepagailėkit, sirupas turi būti labai saldus.
Autorius: Lijana D.
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
5 litrai slyvų (kaukazietiškos)
šiek tiek vandens
2 vienetai cukinijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas su minkštimu ir supjaustykite pusžiedžiais, smulkesniais gabalėliais, arba kubeliais. Slyvutes nuplaukite. Į švarius (išvalytus soda ir perskalautus verdančiu vandeniu) stiklainius dėkite cukiniją, paskui slyvutes santykiu 2:1 ir užpilkite viską karštu, virintu cukraus bei vandens sirupu. Cukraus dėkite pakankamai daug, kadangi slyvutės labai rūgščios. Pridenkite švariais dangteliais (prieš tai pavirinkite juos) ir palaikykite taip apie 10 min. Tuomet sirupą iš visų stiklainių supilkite vėl į puodą ir užvirkite (cukinijas su slyvutėmis prilaikykite šaukštu, kad nupilant sirupą, neiškristų iš stiklainių). Užvirus sirupui, jį vėl supilaukite į stiklainius, pridenkite, palaikykite apie 10 min. ir vėl pakartokite visą procedūrą. Sirupą užvirinti iš viso reikės tris kartus. Paskutinų kartą užpylę sirupu, stiklainius stipriai užsukite ir laikykite akuštyn kojom (dugnu) kol atvės, o tada jau galite laikyti šaldytuve, ar rūsyje. Konservuotų cukinijų skonis primena konservuotus ananasus :)
Pastaba. Slyvučių dėti galite mažiau, nes ir mažas jų kiekis atiduoda pakankamai rūgšties. Cukraus tikrai nepagailėkit, sirupas turi būti labai saldus.