Pakaitinti naminį rūgpienį. Nuplautas švarias dilgėles sudėti ant koštuvo dugno, ant viršaus uždėti marlę, tada supilti pakaitintą rūgpienį ir gerai nuvarvinti. Koštuve likusią varškę bei dilgėles pasūdyti ir dar šiltas pertrinti. Užminkyti tešlą iš 4 kiaušinių, maslionkų (nuo varškės likusių išrūgų) ir miltų. Tešlą iškočioti, suformuoti koldūniukus ir padėti į šaldymo kamerą, kad atvėstų. Po poros valandų koldūniukus išvirti vištienos arba daržovių sultinyje. Padažą padaryti iš sviesto, grietinės ir laiškinio česnako. Sviestą ištirpinti, sudėti pjaustytą česnaką ir porą šaukštų grietinės. Pasigamintą padažą užpilti ant išvirtų koldūniukų. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
1 sauja česnakų (laiškiniai)
2 saujos dilgėlių (šviežios/šaldytos)
4 vienetai kiaušinių
2.5 stiklinės kvietinių miltų
1.5 litro rūgpienio (naminis)
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakaitinti naminį rūgpienį. Nuplautas švarias dilgėles sudėti ant koštuvo dugno, ant viršaus uždėti marlę, tada supilti pakaitintą rūgpienį ir gerai nuvarvinti. Koštuve likusią varškę bei dilgėles pasūdyti ir dar šiltas pertrinti. Užminkyti tešlą iš 4 kiaušinių, maslionkų (nuo varškės likusių išrūgų) ir miltų. Tešlą iškočioti, suformuoti koldūniukus ir padėti į šaldymo kamerą, kad atvėstų. Po poros valandų koldūniukus išvirti vištienos arba daržovių sultinyje. Padažą padaryti iš sviesto, grietinės ir laiškinio česnako. Sviestą ištirpinti, sudėti pjaustytą česnaką ir porą šaukštų grietinės. Pasigamintą padažą užpilti ant išvirtų koldūniukų. Skanaus.