Į verdantį vandenį supilkite aliejų, įdėti druskos, pusę nurodyto miltų kiekio ir sumaišykite mikseriu vientisą tešlą. Palaipsniui suberkite likusius miltus ir išminkykite kočiojamą tešlą. Tešlą 30 min. palikite šaldytuve. Kiaulienos faršą išminkykite su kiaušiniu, pipirais, kiaulienos prieskoniais bei susmulkintu česnaku. Atšaldytą tešlą plonai iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius, ant kiekvieno jų dėkite po šaukštelį kiaulienos faršo ir suformuokite koldūnus. Virkite koldūnus verdančiame pasūdytame vandenyje, kol visi iškyla į paviršių, ir tuomet pavirkite dar apie 5 min. Patiekite šiltus su mėgstamu garnyru. Skanaus.
Autorius: Ilona
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
300 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens (verdantis)
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
50 gramų aliejaus (augalinis)
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į verdantį vandenį supilkite aliejų, įdėti druskos, pusę nurodyto miltų kiekio ir sumaišykite mikseriu vientisą tešlą. Palaipsniui suberkite likusius miltus ir išminkykite kočiojamą tešlą. Tešlą 30 min. palikite šaldytuve. Kiaulienos faršą išminkykite su kiaušiniu, pipirais, kiaulienos prieskoniais bei susmulkintu česnaku. Atšaldytą tešlą plonai iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius, ant kiekvieno jų dėkite po šaukštelį kiaulienos faršo ir suformuokite koldūnus. Virkite koldūnus verdančiame pasūdytame vandenyje, kol visi iškyla į paviršių, ir tuomet pavirkite dar apie 5 min. Patiekite šiltus su mėgstamu garnyru. Skanaus.