šiek tiek juodųjų serbentų (lapeliai, džiovinti ir smulkinti)
250 gramų kopūstų
3 vienetai svogūnų
250 gramų jautienos kepenų
2 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
1.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (jautienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš 1 kiaušinio, vandens, šiek tiek druskos bei miltų užminkome tešlą koldūnams ir padedame į šalį. Jaučio kepenis sumalame ir sumaišome su susmulkintu kopūstu, svogūnais, 1 kiaušiniu, džiovintais bei susmulkintais juodųjų serbentų lapeliais, druska, pipirais ir jautienos prieskoniais. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis ir iškočiojame du plonus blynus. Vieną blyną dedame ant koldūnų formos, sudedame ant tešlos į duobutes jaučio kepenų ir kopūsto įdarą, viską užklojame kitu tešlos blynu ir pakočiojame, kad susiformuotų koldūnai. Verdame verdančiame pasūdytame vandenyje, kol visi koldūnai iškyla į paviršių. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek juodųjų serbentų (lapeliai, džiovinti ir smulkinti)
250 gramų kopūstų
3 vienetai svogūnų
250 gramų jautienos kepenų
2 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
1.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (jautienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš 1 kiaušinio, vandens, šiek tiek druskos bei miltų užminkome tešlą koldūnams ir padedame į šalį. Jaučio kepenis sumalame ir sumaišome su susmulkintu kopūstu, svogūnais, 1 kiaušiniu, džiovintais bei susmulkintais juodųjų serbentų lapeliais, druska, pipirais ir jautienos prieskoniais. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis ir iškočiojame du plonus blynus. Vieną blyną dedame ant koldūnų formos, sudedame ant tešlos į duobutes jaučio kepenų ir kopūsto įdarą, viską užklojame kitu tešlos blynu ir pakočiojame, kad susiformuotų koldūnai. Verdame verdančiame pasūdytame vandenyje, kol visi koldūnai iškyla į paviršių. Skanaus.