1 valgomasis šaukštas česnakų (druska arba pipirai)
šiek tiek krapų (kapoti)
200 gramų kalakutų faršo
1 vienetas kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai jogurto
3 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (paukštienai)
šiek tiek svogūnų laiškų (kapoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, vandens, kiaušinio ir šiek tiek druskos suminkome vientisą masę. Tam nuostabiai patogu naudoti virtuvinį kombainą. Tuo pačiu kombainu galime susimalti kalakutieną, jei ji nesmulkinta, taip pat susitrinti bulves. Įdarui sumaišome kalakutienos faršą, trintas bulves, truputį pasūdome, beriame prieskonių ir išmaišome. Aš naudojau kalakutienos krūtinėlę, tačiau gal net geriau būtų tikusi kita kalakuto dalis, nes mėsa sausoka. Be bulvių, arba vietoje jų, galima dėti svogūno ir (arba) morkų. Tešlą plonai iškočiojame, puodeliu išspaudžiame skrituliukus, į jų vidurį dedame po šaukštą įdaro, lenkiame, užspaudžiame kraštą ir jį užsukame. Ir taip 20 kartų. Gaunasi maždaug 20 koldūnų, t. y. ~2 porcijos. Metame koldūnus į verdantį vandenį, palaukiame, kol iškils į paviršių, ir paverdame dar apie 8 minutes. Padažui imame natūralų jogurtą, į jį įmaišome šaukštą „Česnakinių pipirų koldūnams“ mišinio arba tiesiog česnakinės druskos ir juodųjų pipirų. Išgriebtus koldūnus užpilame jogurto padažu, pabarstome kapotais svogūnų laiškais bei krapais ir valgome. Skanaus.
Autorius: Viktorija
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių (virtos)
1 valgomasis šaukštas česnakų (druska arba pipirai)
šiek tiek krapų (kapoti)
200 gramų kalakutų faršo
1 vienetas kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai jogurto
3 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (paukštienai)
šiek tiek svogūnų laiškų (kapoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, vandens, kiaušinio ir šiek tiek druskos suminkome vientisą masę. Tam nuostabiai patogu naudoti virtuvinį kombainą. Tuo pačiu kombainu galime susimalti kalakutieną, jei ji nesmulkinta, taip pat susitrinti bulves. Įdarui sumaišome kalakutienos faršą, trintas bulves, truputį pasūdome, beriame prieskonių ir išmaišome. Aš naudojau kalakutienos krūtinėlę, tačiau gal net geriau būtų tikusi kita kalakuto dalis, nes mėsa sausoka. Be bulvių, arba vietoje jų, galima dėti svogūno ir (arba) morkų. Tešlą plonai iškočiojame, puodeliu išspaudžiame skrituliukus, į jų vidurį dedame po šaukštą įdaro, lenkiame, užspaudžiame kraštą ir jį užsukame. Ir taip 20 kartų. Gaunasi maždaug 20 koldūnų, t. y. ~2 porcijos. Metame koldūnus į verdantį vandenį, palaukiame, kol iškils į paviršių, ir paverdame dar apie 8 minutes. Padažui imame natūralų jogurtą, į jį įmaišome šaukštą „Česnakinių pipirų koldūnams“ mišinio arba tiesiog česnakinės druskos ir juodųjų pipirų. Išgriebtus koldūnus užpilame jogurto padažu, pabarstome kapotais svogūnų laiškais bei krapais ir valgome. Skanaus.