• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek krapų (kapoti)
  • šiek tiek petražolių (kapotos)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 30 gramų baravykų (džiovinti)
  • 0.5 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek svogūnų laiškų (kapoti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ruošdami įdarą, grybus užpilkite vandeniu ir palikite 20 min.
    Nupilkite nuo grybų vandenį, grybus lengvai nuspauskite, smulkiai supjaustykite ir kartu su smulkintais svogūnais apkepinkite keptuvėje su 1 šaukštu sviesto.
    Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje (ar garuose) ir sutrinkite tarsi ruoštumėte bulvių košę.
    Į bulvių piurė sudėkite su svogūnais apkepintus grybus, įberkite druskos, pipirų, smulkintus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.
    Tešlai miltus persijokite.
    Į 0,5 stiklinės šalto vandens įmuškite kiaušinį, sudėkite 2 šaukštus lydyto sviesto, berkite druską ir viską gerai išmaišykite.
    Pamažu maišant, palaipsniui supilkite miltus ir užminkykite kietą tešlą.
    Tešlą plonai iškočiokite (1,5 mm storio) ir stikline išspauskite apvalius skridinėlius.
    Ant kiekvieno skridinėlio dėkite po arbatinį šaukštelį paruošto įdaro, tešlos kraštus patepkite vandeniu ir sulipinkite.
    Koldūnų kraštus sulenkite ,,kasele“.
    Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite, kai jie iškils į paviršių, dar pavirkite apie 10min.
    Išvirusius koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu ir leiskite nusivarvėti skysčiui.
    Kad būtų skaniau, dar galite apkepti keptuvėje su trupučiu sviesto ir kapotais žalumynais.
    Patiekite su grietine.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek krapų (kapoti)
  • šiek tiek petražolių (kapotos)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 30 gramų baravykų (džiovinti)
  • 0.5 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek svogūnų laiškų (kapoti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ruošdami įdarą, grybus užpilkite vandeniu ir palikite 20 min.
    Nupilkite nuo grybų vandenį, grybus lengvai nuspauskite, smulkiai supjaustykite ir kartu su smulkintais svogūnais apkepinkite keptuvėje su 1 šaukštu sviesto.
    Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje (ar garuose) ir sutrinkite tarsi ruoštumėte bulvių košę.
    Į bulvių piurė sudėkite su svogūnais apkepintus grybus, įberkite druskos, pipirų, smulkintus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.
    Tešlai miltus persijokite.
    Į 0,5 stiklinės šalto vandens įmuškite kiaušinį, sudėkite 2 šaukštus lydyto sviesto, berkite druską ir viską gerai išmaišykite.
    Pamažu maišant, palaipsniui supilkite miltus ir užminkykite kietą tešlą.
    Tešlą plonai iškočiokite (1,5 mm storio) ir stikline išspauskite apvalius skridinėlius.
    Ant kiekvieno skridinėlio dėkite po arbatinį šaukštelį paruošto įdaro, tešlos kraštus patepkite vandeniu ir sulipinkite.
    Koldūnų kraštus sulenkite ,,kasele“.
    Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite, kai jie iškils į paviršių, dar pavirkite apie 10min.
    Išvirusius koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu ir leiskite nusivarvėti skysčiui.
    Kad būtų skaniau, dar galite apkepti keptuvėje su trupučiu sviesto ir kapotais žalumynais.
    Patiekite su grietine.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų