Puode, ant silpnos ugnies tirpiname sviestą ir supilame grietinėlę (naudojame jos šiek tiek daugiau nei pusę pakelio). Pastoviai maišome. Kitame inde suberiame kokoso drožles ir cukraus pudrą, viska sumaišome. Ištirpintą sviestą su grietinėle supilame į kokosų ir cukraus pudros masę, viską išmaišome. Gauname tirštą masę. Na o dabar prasideda pats įdomumas - kokosinukų formavimas! Pirštukų pagalba formuojame nedidelius rutuliukus ir dedame ant maistine plėvele išklotos skardos. Kai iš visos turimos masės padarome rutuliukus (man jų išeina apie 30), juos valandai dedame į kamerą arba išnešame į balkoną (priklausomai nuo metų laiko) ir paliekame juos ten valandai sustingti. Kai liks kokios 5 minutės iki kokosinukų ištraukimo iš kameros, puode ant silpnos ugnies išlydome šokoladą. Aš naudoju vieną pienišką, kitą juodąjį šokoladą. Žinoma, kas mėgsta labai saldžiai galima ir dvi pieniško šokolado plyteles naudoti. Arba atvirkščiai, kuriems labiau prie širdies juodasis šokoladas - dvi juodojo šokolado plyteles. O dabar - kokosinukų apvoliojimas šokolado pataluose. Viską darau šakučių pagalba - atsargiai imame rutuliuką ir voliojame jį ištirpintame šokolade, kol viskas gražiai pasidengia. Dedame atgal ant skardos. Kai visus apvoliojame šokolade - nešame į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų, ir paliekam ten gerai valandai. Na ir štai - mūsų kokosinukai šokolado apvalkale baigti! Skanaus!
Autorius: Diana
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus pudros
200 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo)
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų pieniško šokolado
80 gramų sviesto
150 gramų kokosų (drožlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Puode, ant silpnos ugnies tirpiname sviestą ir supilame grietinėlę (naudojame jos šiek tiek daugiau nei pusę pakelio). Pastoviai maišome. Kitame inde suberiame kokoso drožles ir cukraus pudrą, viska sumaišome. Ištirpintą sviestą su grietinėle supilame į kokosų ir cukraus pudros masę, viską išmaišome. Gauname tirštą masę. Na o dabar prasideda pats įdomumas - kokosinukų formavimas! Pirštukų pagalba formuojame nedidelius rutuliukus ir dedame ant maistine plėvele išklotos skardos. Kai iš visos turimos masės padarome rutuliukus (man jų išeina apie 30), juos valandai dedame į kamerą arba išnešame į balkoną (priklausomai nuo metų laiko) ir paliekame juos ten valandai sustingti. Kai liks kokios 5 minutės iki kokosinukų ištraukimo iš kameros, puode ant silpnos ugnies išlydome šokoladą. Aš naudoju vieną pienišką, kitą juodąjį šokoladą. Žinoma, kas mėgsta labai saldžiai galima ir dvi pieniško šokolado plyteles naudoti. Arba atvirkščiai, kuriems labiau prie širdies juodasis šokoladas - dvi juodojo šokolado plyteles. O dabar - kokosinukų apvoliojimas šokolado pataluose. Viską darau šakučių pagalba - atsargiai imame rutuliuką ir voliojame jį ištirpintame šokolade, kol viskas gražiai pasidengia. Dedame atgal ant skardos. Kai visus apvoliojame šokolade - nešame į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų, ir paliekam ten gerai valandai. Na ir štai - mūsų kokosinukai šokolado apvalkale baigti! Skanaus!