Pirmiausia pasigaminkite kremą. Supilkite į puodą pieną, 0,4 stiklinės cukraus ir maišant virinkite, iki kol pienas pradės putoti (bet neužvirinkite). Sumaišykite dideliame dubenyje 0,35 stiklinės cukraus, 1 šaukštą kukurūzų krakmolo ir 0,5 stiklinės miltų. Į dubenį su biriai produktais įmuškite 3 kiaušinius ir suplakite viską iki vientisos masės. Į gautą kiaušinių ir birių produktų mišinį įmaišykite šiltą pieną su cukrumi. Gautą masę supilkite į puodą ir maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol ji užverda ir sutirštėja. Tuomet nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės ekstraktą ir supylus į švarų dubenį palikite kremą atvėsti. Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir su 1,25 stiklinės cukraus. Įmuškite 5 kiaušinius, sudėkite pasigamintą kremą ir gerai išplakite. Galiausiai sudėkite kokoso drožles, 2 šaukštelius vanilės ekstrakto, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite. Patepkite aliejumi arba sviestu kepimo skardą ir konditeriniu švirkštu išspauskite ant jos kokosinių sausainiukų masę. Kepkite sausainiukus apie 15-20 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol jie įgauna gražų auksinį atspalvį. Iškeptus sausainiukus palikite kelioms minutėms, kad visiškai atvėstų. Glaistui sudėkite į dubenį abrikosų džemą, supilkite vandenį bei 0,2 stiklinės cukraus ir nuolat maišant kaitinkite keletą min., kol masė taps vientisa ir tiršta. Pasigaminta glazūra aptepkite atvėsusius sausainiukus ir patiekite. Skanaus.
Autorius: Natalija
INGREDIENTAI:
2 ir 1/5 stiklinės cukraus
3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
2.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
8 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės pieno
4 valgomieji šaukštai vandens
250 gramų sviesto
4 stiklinės kokosų (drožlės)
4 valgomieji šaukštai džemo (abrikosų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia pasigaminkite kremą. Supilkite į puodą pieną, 0,4 stiklinės cukraus ir maišant virinkite, iki kol pienas pradės putoti (bet neužvirinkite). Sumaišykite dideliame dubenyje 0,35 stiklinės cukraus, 1 šaukštą kukurūzų krakmolo ir 0,5 stiklinės miltų. Į dubenį su biriai produktais įmuškite 3 kiaušinius ir suplakite viską iki vientisos masės. Į gautą kiaušinių ir birių produktų mišinį įmaišykite šiltą pieną su cukrumi. Gautą masę supilkite į puodą ir maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol ji užverda ir sutirštėja. Tuomet nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės ekstraktą ir supylus į švarų dubenį palikite kremą atvėsti. Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir su 1,25 stiklinės cukraus. Įmuškite 5 kiaušinius, sudėkite pasigamintą kremą ir gerai išplakite. Galiausiai sudėkite kokoso drožles, 2 šaukštelius vanilės ekstrakto, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite. Patepkite aliejumi arba sviestu kepimo skardą ir konditeriniu švirkštu išspauskite ant jos kokosinių sausainiukų masę. Kepkite sausainiukus apie 15-20 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol jie įgauna gražų auksinį atspalvį. Iškeptus sausainiukus palikite kelioms minutėms, kad visiškai atvėstų. Glaistui sudėkite į dubenį abrikosų džemą, supilkite vandenį bei 0,2 stiklinės cukraus ir nuolat maišant kaitinkite keletą min., kol masė taps vientisa ir tiršta. Pasigaminta glazūra aptepkite atvėsusius sausainiukus ir patiekite. Skanaus.