Kiaušinius išplakame su cukrumi bei kokoso drožlėmis. Supilame pieną, mineralinį vandenį ir įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Iš gautos tešlos iškepame lietinius blynus. Ant lietinių blynų purškiame plaktą grietinėlę, sudedame ketvirčiais supjaustytas braškes, užtarkuojame šokolado ir suvyniojame į ritinėlius. Dekoruojame cielomis braškėmis, mėtų lapeliais ir iš braškių suformuotomis širdelėmis. Šie blynai puikiai tiks ir Valentino dienai, ir Užgavėnėms. Skanaus.
Autorius: Milda
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
400 mililitrų pieno
šiek tiek grietinėlės (plakta)
2 stiklinės braškių
100 gramų kokosų (drožlės)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
200 mililitrų mineralinio vandens
120 gramų baltojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su cukrumi bei kokoso drožlėmis. Supilame pieną, mineralinį vandenį ir įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Iš gautos tešlos iškepame lietinius blynus. Ant lietinių blynų purškiame plaktą grietinėlę, sudedame ketvirčiais supjaustytas braškes, užtarkuojame šokolado ir suvyniojame į ritinėlius. Dekoruojame cielomis braškėmis, mėtų lapeliais ir iš braškių suformuotomis širdelėmis. Šie blynai puikiai tiks ir Valentino dienai, ir Užgavėnėms. Skanaus.