700 gramų jautienos faršo (ar kalakutienos, vištienos)
2 valgomieji šaukštai acto (balzaminis)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsos padažui ingredientai išvardinti aukščiau, o baltajam reiks:
3 kiaušinių baltymai, išplakti iki standžių putų 150g rikotos (gaminau pati va taip) 125ml neriebaus pieno 1 a.š. garstyčių truputis tabasco padažo (aš vietoj jo įbėriau šiek tiek kajeno pipiriuko)
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.
Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.
Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje. Skanaus. Pirštelius apsilaižyti galima
Autorius: Živilė
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek petražolių
300 gramų pomidorų pastos (trinti, tyrė)
3 vienetai svogūnų
700 gramų jautienos faršo (ar kalakutienos, vištienos)
2 valgomieji šaukštai acto (balzaminis)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsos padažui ingredientai išvardinti aukščiau, o baltajam reiks:
3 kiaušinių baltymai, išplakti iki standžių putų 150g rikotos (gaminau pati va taip) 125ml neriebaus pieno 1 a.š. garstyčių truputis tabasco padažo (aš vietoj jo įbėriau šiek tiek kajeno pipiriuko)
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.
Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.
Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje. Skanaus. Pirštelius apsilaižyti galima