INGREDIENTAI:
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 4 vienetai paprikų
- 250 gramų pupelių (baltos)
- 2 vienetai svogūnų
- šiek tiek svogūnų (laiškai)
- šiek tiek kiaulės lašinių
- šiek tiek kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 750 gramų kiškienos (ar kita žvėriena)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pupelės pamirkomos, kad suminkštėtų, tada išverdamos. Paprikų ankštys truputį pakaitinamos orkaitėje, nulupamos ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos juostelėmis. Dideliais gabalais supjaustyta mėsa apkepinama su smulkiai supjaustytais lašiniukais, svogūnais ir česnaku, tuomet į tą pačią keptuvę įberiama truputį miltų, kurie pakepinami, kol parunda, įpilama vandens arba sultinio, sudedamos paprikų ankštys, įberiama druskos ir maltų juodųjų pipirų. Mėsa troškinama, kol visiškai suminkštėja. Vėliau ant jos supilamos išvirtos pupelės, suberiami svogūnų laiškai (kuo daugiau) ir petražolių lapeliai.
REKLAMA