Įdaro skonis gavosi labai švelnus, todėl padažas labai tiko ir suteikė aštresnį skonį.
INGREDIENTAI:
- Įdarui:
- 500 gramų malta kiauliena
- 1 vienetas kininių kopūstų
- 1 vienetas cukinijos (jaunos)
- 1 vienetas poras
- 2 saujelės petražolių
- 2 valgomieji šaukštai sojų padažas
- 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- šiek tiek druskos
- Tešlai:
- 1 kilogramas miltai
- 1 stiklinė vandens (šalto)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- Padažui:
- 1 stiklinė vandens
- 0.5 stiklinės sojų padažas
- 1/4 stiklinės balzaminis actas
- 2 valgomieji šaukštai adžikos (aštrios)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia gaminama tešla. Miltus dubenyje sumaišyti su druska ir užpilti šaltu vandeniu. Įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti. Palikti tešlą šaldytuve valandai, o geriausiai pusdienį.
- Kol tešla šaldytuve, laikas paruošti įdarą. Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka. Susmulkinti porą ir pekino kopūstą bei petražoles. Į dubenį sudėti maltą kiaulieną ir sumaišyti su daržovėmis ir žalumynais. Tada įpilti sojų padažo ir sezamų aliejaus. Pagardinti druska ir pipirais ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
- Dabar reikia plonai iškočioti tešlą. Formuojame koldūnus. Iškočioti ploną apskritimą, kuris būtų truputį didesnis nei delnas. Jo kraštus patepti vandeniu. Į vidurį įdėti šiek tiek įdaro, perlenkti pusiau ir gerai suklijuoti kraštus. Tuomet vandeniu patepti perlenktą šoną ir galiukus kartu suklijuoti.
- Sudėti pagamintus koldūnus į šaldiklį, kad gerai sukibtų tešla. O kol jie šals galima pagaminti padažą. Sumaišyti stiklinę vandens, pusę stiklinės sojų padažo, balzaminį actą ir adžiką.
- Koldūnus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti, kol iškils į paviršių, tada pavirti dar 4 minutes. Valgyti kartu pasigamintu padažu.
REKLAMA