Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens (200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min. Tada pasiruošiame kiaušinių lukštus: pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame. Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį. Virtas morkas supjaustome griežinėliais. Kalmaro žiedus išverdame. Tada į lukšto vidų sudedame kalmaro žiedą, morkas, kukurūzus. Į užvirintą vandenį sudedame prieskonius ir ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną. Gerai išmaišome ir supilame į kiaušinių lukštus, kuriuose sudėtas įdaras. Tada dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai želatina bus sušalusi, lukštus atsargiai perliejame karštu vandeniu ir nulupame. Lieka gražus spalvotas kiaušinukas. Tai skanu ir labai puošia stalą. Skanaus!
Autorius: Deimantė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų (virtos)
šiek tiek kiaušinių (lukštai, tušti)
350 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (įvairūs džiovintų daržovių)
1 arbatinis šaukštelis želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens (200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min. Tada pasiruošiame kiaušinių lukštus: pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame. Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį. Virtas morkas supjaustome griežinėliais. Kalmaro žiedus išverdame. Tada į lukšto vidų sudedame kalmaro žiedą, morkas, kukurūzus. Į užvirintą vandenį sudedame prieskonius ir ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną. Gerai išmaišome ir supilame į kiaušinių lukštus, kuriuose sudėtas įdaras. Tada dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai želatina bus sušalusi, lukštus atsargiai perliejame karštu vandeniu ir nulupame. Lieka gražus spalvotas kiaušinukas. Tai skanu ir labai puošia stalą. Skanaus!