INGREDIENTAI:
- šiek tiek česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas pomidorų pastos
- šiek tiek slyvų (marinuotos)
- šiek tiek taukų (riebalų)
- 100 gramų jautienos (be kaulų)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (omletas iš kiaušinio)
- 2 vienetai batono (riekės)
- 100 gramų dešrelių (pieniškos)
- 100 gramų pomidorų padažo
- 1 kilogramas kiaulės šoninės (liesa)
- šiek tiek druskos
- 20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išimami kaulai, šoninė išmušama, išlyginami kraštai. Jautiena sumalama su nupjaustytaisiais šoninės gabaliukais ir vandenyje išmirkytu, nuspaustu batonu, sudedami kiaušinių tryniai, išmaišoma ir sudedama ant išlygintos šoninės. Ant masės sudedamas omletas, ant jo — daržovės ir dešrelės. Dabar mėsa su mase susukama voleliu, surišama siūlais, ir iškepama orkaitėje. Išimta mėsa atvėsinama ir sudedama į pailgą pusdubenį. Sultinys iškošiamas, pridedama pomidorų tyrės, išplakti kiaušinių baltymai, užvirinama, iškošiama, supilama išbrinkinta ir ištirpinta želatina, ir sultinys užpilamas ant mėsos. Padedama šaltai, kad sustingtų. Vyniotinis tiekiamas papuoštas pomidorų griežinėliais, marinuotomis slyvomis.
REKLAMA