Kadangi mėsa troškinama ilgai, troškiniui tinka ir sausesnė mėsa, pvz., mentė.
INGREDIENTAI:
- 1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos
- 2 vienetai svogūnų
- 2 vienetai morkų
- 300 mililitrų grietinėlės
- 100 mililitrų vandens
- 0.5 stiklinės žirnių
- 1 sauja miltai
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 0.5 arbatinio šaukštelio pipirai
- 2 vienetai laurų lapų
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulieną supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Juos apvolioti miltuose.
- Puode įkaitinti aliejų ir jame apkepinti kiaulieną su smulkintais svogūnais.
- Užpilti vandeniu ir grietinėle ir ant mažos ugnies troškinti apie 30 minučių.
- Sudėti morkas, patroškinti 15 minučių. Tuomet sudėti žirnelius ir prieskonius. Patroškinti dar 15 minučių.
- Tiekti su ryžiais ar bulvių koše.
REKLAMA