INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (tirpinti)
- 2 vienetai kiaušinių
- šiek tiek džiūvesėlių
- 800 gramų kiaulės nugarinės
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulienos nugarinė supjaustoma 2 cm storio gabalais (kiekvienas su šonkauliuku). Šiauresniame gale mėsa įpjaunama taip, kad nedidelė kauliuko dalis būtų be mėsos. Mėsa truputį pamušama kūjeliu, apibarstoma pipirais, druska, pavoliojama išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepama prieš pat valgant gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių. Iškepę muštiniai tiekiami pašildytame pusdubenyje, apšlakstyti sviestu. Prie jų tinka keptos bulvės, bulvių tyrė, rauginti agurkai ar kopūstai, tarkuoti krienai.
REKLAMA