Nuplautas ir nuvalytas kepenėles pamirkykite piene apie 3-4 val. Išimkite, nusausinkite, supjaustykite apie 2,5 cm gabaliukais. Česnaką nulupkite ir sutrinkite. Puode išmaišykite visus marinato komponentus, užvirinkite, sudėkite kepenėles, vėl užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir atšaldykite. Nulupkite obuolius ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite ritinėliais, papriką - kvadratais, obuolius - skiltelėmis. Maukite ant iešmelių pakaitomis paprikos, obuolio gabalėlius, svogūno ritinėlius ir išimtas iš marinato bei nusausintas kepenėles. Kepkite grilyje vartant ir tepant marinatu. Skanaus!
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (marinatui)
1 česnakų (marinatui)
2 vienetai laurų lapų (lapeliai, marinatui)
2 vienetai obuolių (rūgštūs)
2 vienetai paprikų (paprikų ankštys)
2 vienetai svogūnų
750 gramų kiaulės kepenų
šiek tiek pieno (pamirkymui)
šiek tiek druskos (marinatui)
0.5 stiklinės aliejaus (marinatui)
šiek tiek prieskonių (šašlykams, marinatui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautas ir nuvalytas kepenėles pamirkykite piene apie 3-4 val. Išimkite, nusausinkite, supjaustykite apie 2,5 cm gabaliukais. Česnaką nulupkite ir sutrinkite. Puode išmaišykite visus marinato komponentus, užvirinkite, sudėkite kepenėles, vėl užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir atšaldykite. Nulupkite obuolius ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite ritinėliais, papriką - kvadratais, obuolius - skiltelėmis. Maukite ant iešmelių pakaitomis paprikos, obuolio gabalėlius, svogūno ritinėlius ir išimtas iš marinato bei nusausintas kepenėles. Kepkite grilyje vartant ir tepant marinatu. Skanaus!