Kiaulieną ištrinti su druska, pipirais ir apkepti kartu su stambiai kapotais svogūnais. Vėliau įpilti truputį vandens, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies. Kai mėsa bus gatava, suberti kmynus ir supilti grietinėlę. Užvirinti. Raugintus kopūstus ištroškinti su pomidorų padažu. Jei kopūstai rūgštoki, įdėti truputį cukraus. Mėsą supjaustyti riekelėmis ir sudėti ant kopūstų troškinio.
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti)
1/3 arbatinio šaukštelio kmynų
2 vienetai svogūnų
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
750 gramų raugintų kopūstų
2 valgomieji šaukštai grietinėlės
0.5 kilogramo kiaulės išpjovos
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulieną ištrinti su druska, pipirais ir apkepti kartu su stambiai kapotais svogūnais. Vėliau įpilti truputį vandens, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies. Kai mėsa bus gatava, suberti kmynus ir supilti grietinėlę. Užvirinti. Raugintus kopūstus ištroškinti su pomidorų padažu. Jei kopūstai rūgštoki, įdėti truputį cukraus. Mėsą supjaustyti riekelėmis ir sudėti ant kopūstų troškinio.