Porcijinius kiaulienos gabalus apkepti ir sudėti į puodą. Į likusius nuo kiaulienos riebalus sudėti supjaustytus svogūnus. Kai svogūnai pagels, sudėti juodos duonos kubelius ir dar šiek tiek pakepti. Tada pasūdyti, papipirinti, sudėti laurus, įpilti vandens ir alaus. Į troškinį sudėti mėsos gabalus ir troškinti ant silpnos ugnies apie 30 min. Į puodą, kuriame buvo mėsa, sudėti raugintus kopūstus, įpilti saulėgrąžų aliejaus, apkepti, tada įpilti truputį vandens ir troškinti ant silpnos ugnies. Po 30 min. į troškinį su kiauliena sudėti nutarkuotą nuo vienos citrinos žievelę ir krapų sėklas, dar 10 min. patroškinti. Patiekti kiaulieną su alaus padažu ir troškintais kopūstais.
Autorius: Alė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek krapų (sėklos)
2 vienetai laurų lapų
2 vienetai svogūnų
7 vienetai kiaulienos (gabalai)
2 vienetai juodos duonos (riekės)
1 stiklinė alaus (šviesus)
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Porcijinius kiaulienos gabalus apkepti ir sudėti į puodą. Į likusius nuo kiaulienos riebalus sudėti supjaustytus svogūnus. Kai svogūnai pagels, sudėti juodos duonos kubelius ir dar šiek tiek pakepti. Tada pasūdyti, papipirinti, sudėti laurus, įpilti vandens ir alaus. Į troškinį sudėti mėsos gabalus ir troškinti ant silpnos ugnies apie 30 min. Į puodą, kuriame buvo mėsa, sudėti raugintus kopūstus, įpilti saulėgrąžų aliejaus, apkepti, tada įpilti truputį vandens ir troškinti ant silpnos ugnies. Po 30 min. į troškinį su kiauliena sudėti nutarkuotą nuo vienos citrinos žievelę ir krapų sėklas, dar 10 min. patroškinti. Patiekti kiaulieną su alaus padažu ir troškintais kopūstais.