Nugarinėje padaryt įpjovas, jas ištrinti druskos ir žolių mišiniu (tinka čiobrelis, rozmarinas, o tokios švelnios žolės, kaip petražolės ar krapai, netinka).
Kiaulieną reikėtų kepti 200°C temperatūros orkaitėje, kad kepsnio viduje būtų 65 laipsnių temperatūra. Jei neturite termometro, įsmeikite į vidų mažą peilį, suskaičiuokite iki dešimt ir prilieskite prie lūpų - peilis turi būti labai šiltas (bet nekarštas!!!) - tada iškepė.
Skanaus.
Autorius: Šarūnas
INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaulės nugarinės
šiek tiek druskos (jūros)
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nugarinėje padaryt įpjovas, jas ištrinti druskos ir žolių mišiniu (tinka čiobrelis, rozmarinas, o tokios švelnios žolės, kaip petražolės ar krapai, netinka).
Kiaulieną reikėtų kepti 200°C temperatūros orkaitėje, kad kepsnio viduje būtų 65 laipsnių temperatūra. Jei neturite termometro, įsmeikite į vidų mažą peilį, suskaičiuokite iki dešimt ir prilieskite prie lūpų - peilis turi būti labai šiltas (bet nekarštas!!!) - tada iškepė.