INGREDIENTAI:
- 3 vienetai gvazdikėlių
- 8 vienetai juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek mairūnų
- 2 vienetai svogūnų
- 1 vienetas kiaulienos galvų (nedidelė)
- šiek tiek taukų (riebalų)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulės galva sukapojama į 4—8 gabalus, sudedama į šaltą vandenį ir verdama, kol suminkštėja. Iš atvėsintos tame pačiame sultinyje galvos išimami kaulai, o mėsa supjaustomai nedideliais gabalėliais. Vėl sudedama į sultinį kartu su supjaustytais, pakepintais svogūnais, pipirais, lauro lapeliais, gvazdikėliais, mairūnu. Viskas gerai išmaišoma ir supilama į kiaulės pūslę ar drobinį maišelį, užrišama ir paslegiama. Laikoma šaltai, kol sustingsta. Tada maišelis nuimamas, mėsa supjaustoma ir tiekiama.
REKLAMA