REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žiedinius kopūstus išskirstyti norimo dydžio žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje apie 8 min,pabaigoje įberti truputėlį rūgščios druskelės.Apvirus, žiedinius kopūstus perpilti į šaltą vandenį,palaikyti,kol atauš,nukošti ir apdžiovinti.
- 1 variantas : 1 kiaušinį išplakti,dėti truputį prieskonių.Keptuvėje įkaitinti aliejų, imti žiedinio kopūsto gabalėlį,mirkyti jį į kiaušinio plakinį,po to į džiuvėsėlius ir kepti įkaitintame aliejuje apie 5 min,kol gražiai paruduos.
- 2 variantas : Iš miltų, antro kiaušinio ,pieno,druskos, trupučio prieskonių paruošti tešlą.Ji turi būti ne per skysta,kad nenubėgtų.Kitą dalį žiedinių kopūstų mirkyti į plaktą kiaušinį,po to į paruoštą tešlą ir kepti įkaitintame aliejuje,kol gražiai paruduoja.
- Padažui - porus smulkinti,dėti prieskonių pagal skonį,sviestą ir grietinę ir ant lengvos ugnies maišant pastoviai,kaitinti apie 3 - 5 min.,kol porai suminkštėja. Laikas priklauso nuo porų smulkumo.
REKLAMA