Paprikas ir svogūnus supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti ant aliejaus keptuvėje.
Daržovėms suminkštėjus, sudėti kubeliais supjaustytą šoninę [skūrelę nupjauti], įdėti pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinti 3 min. Atvėsinti. Į virtuvinį kombainą sudėti atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį ir gerai sutrinti iki vientisos masės.
Sudėti smulkiai supjaustytus bazilikus ir išmaišyti šaukštu. Kadangi aš kombaino neturiu, tai viską sutryniau blenderio pakalba. Gavosi skani užtepėlė, tinkanti tepti ant duoniukų ar skrudintos duonytes....užtepėlė tirštos konsitencijos ir maloniai tepasi....
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
1 sauja bazilikų (šviežias)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas paprikų
2 vienetai svogūnų
6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
400 gramų maskarponės sūrio
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprikas ir svogūnus supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti ant aliejaus keptuvėje.
Daržovėms suminkštėjus, sudėti kubeliais supjaustytą šoninę [skūrelę nupjauti], įdėti pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinti 3 min. Atvėsinti. Į virtuvinį kombainą sudėti atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį ir gerai sutrinti iki vientisos masės.
Sudėti smulkiai supjaustytus bazilikus ir išmaišyti šaukštu. Kadangi aš kombaino neturiu, tai viską sutryniau blenderio pakalba. Gavosi skani užtepėlė, tinkanti tepti ant duoniukų ar skrudintos duonytes....užtepėlė tirštos konsitencijos ir maloniai tepasi....