INGREDIENTAI:
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo (kukurūzų)
- 250 gramų salierų
- 1 sauja svogūnų (laiškai, pjaustyti)
- 500 gramų kiaulienos inkstų
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- šiek tiek konjako
- 1 valgomasis šaukštas žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Inkstai perpjaunami išilgai, pašalinus kanalėlius, gerai perplaunami ir supjaustomi plonais griežinėliais. Tokiais pat griežinėliais supjaustomi salierai bei svogūnai. Daržovės 5 min. pakepinamos įkaitintame aliejuje, po to sustumiamos prie krašto, inkstai pavoliojami miltuose ir, įdėjus grūsto česnako, įpylus konjako, toje pačioje keptuvėje apkepinami. Kad inkstai būtų minkšti, juos reikia kepti ant didelės ugnies tik 1 min. Likus 2 min. iki kepimo pabaigos, sudedami prieskoniniai žalumynai. Valgis paduodamas tuoj pat su biria ryžių koše.
REKLAMA