INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek mairūnų
- 100 gramų kiaulės lašinių (švieži)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 stiklinė grietinės
- šiek tiek kadagio uogų
- 1 vienetas vištiena
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvirkite marinatą: 1 litras vandens, truputi pipirų ir lauro lapelių, 1 šaukštas acto.
Išdarinėtą teterviną užpilkite šaltu marinatu. Marinatą porą kartų per dieną nupilkite ir užpilkite nauju. Marinavimas priduoda mėsai trapumo, pašalina savotišką laukinių paukščių skonį. Atsižvelgiant į paukščio dydį ir amžių, marinuojama nuo kelių valandų iki 2 dienų. Tada teterviną nusausinkite ir įtrinkite druska su prieskoniais. Prieš kepimą įtrinkite citrinos sultimis, prismaigstykite į raumenis plonai supjaustytų šviežių lašinių- jie priduoda mėsai sultingumo. Užpilkite tirpintu sviestu ir kepkite uždarame keptuve, nuolat palaistydami sviestu. Baigiant kepti, įpilkite 1 stiklinę grietinės ir, laistant, dar pakepkite. Į stalą duokite supjaustytą su kaulais ir taip sudėtą, kad atrodytų sveikas. Užpilkite padažu, papuoškite keptom slyvom ar obuoliais. Prie jo tinka duoti keptų mažų bulvių ir raugintų bruknių su obuoliukais.
Padažas: į atsiradusį skystį, kuriame kepė paukštis, įberkite ir gerai išmaišykite 1 šaukštą miltų, 3-4 šaukštus karšto vandens ar buljono, 0,5 stiklinės grietinės, pagal skonį druskos, rūgšties, prieskonių ir, visą laiką maišydami, užvirkite.
REKLAMA