Dubenyje miltus ištrinti su kiaušiniu, mielėmis, druska, cukrumi ir grietine. Jei reikia, pridėti šaukštą vandens. Išminkyti vientisą tešlą, suvynioti į plėvelę ir 4 valandas palaikyti šaldytuve. Rankomis (galima jas sudrėkinti šaltu vandeniu) gnybti gabalus tešlos ir ištampyti, pradedant nuo centro, į labai ploną blyną, telpantį į keptuvę. Jei atsiranda skylučių, užtaisinėti nereikia. Kepti įkaitintame pasūdytame aliejuje iš abiejų pusių, maždaug po 2 minutes - kol paviršius taps geltonai auksinis. Valgomi šilti, aptepti trintu česnaku, pomidorų pasta, grietine su tarkuotu sūriu arba cukraus pudra. Jei lieka nepanaudotos tešlos, ją galima užšaldyti. Skanaus.
Autorius: Elvyra
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
šiek tiek česnakų
1 vienetas kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
180 gramų grietinės (arba jogurtas)
25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje miltus ištrinti su kiaušiniu, mielėmis, druska, cukrumi ir grietine. Jei reikia, pridėti šaukštą vandens. Išminkyti vientisą tešlą, suvynioti į plėvelę ir 4 valandas palaikyti šaldytuve. Rankomis (galima jas sudrėkinti šaltu vandeniu) gnybti gabalus tešlos ir ištampyti, pradedant nuo centro, į labai ploną blyną, telpantį į keptuvę. Jei atsiranda skylučių, užtaisinėti nereikia. Kepti įkaitintame pasūdytame aliejuje iš abiejų pusių, maždaug po 2 minutes - kol paviršius taps geltonai auksinis. Valgomi šilti, aptepti trintu česnaku, pomidorų pasta, grietine su tarkuotu sūriu arba cukraus pudra. Jei lieka nepanaudotos tešlos, ją galima užšaldyti. Skanaus.