PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves nulupame, nuplauname ir supjaustome griežinėliais.
Išklojame kepimo skardos dugną bulvėmis.
Žuvies filė neprieskoniuotą dedame ant bulvių skardoje (jei filė per didelė padaliname perpus arba į tris dalis).
Nulupame svogūnus ir supjaustome žiedeliais arba pusžiedžiais.
Užklojame žuvį svogūnais.
Nuskutame morkas, sutarkuojame ir dedame ant svogūnų skardoje.
Supjaustome pomidorus griežinėliais ir dedame ant morkų.
Viską apdengiame folija, pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 40 - 50 min.
Tada nuimame foliją, žuvies prieskonius išmaišome šiltame vandenyje (su nedideliu vandens kiekiu) ir supilame į skardą, bet iš šonų, ne ant viršaus.
Supilame grietinėlę, jei naudosite grietinę, tada viską aptepti.
Krapus barstome ant grietinės viršaus.
Sutarkuojame sūrį per burokinę tarką ir padengiame viską tarkuotu sūriu.
Ir vėl šauname į orkaitę, kol sūris išsilydys ir gražiai parus.
Tiekiame į lėkštę, užpilant ant viršaus kepimo metu susidariusiu padažu.
Skanaus!