Prieš kepant žuvies filė apibarstyti žuvies prieskoniais ir šiek tiek palaikyti. Tešlai sumaišyti kiaušinį, šiek tiek pieno, vandens, miltų bei druskos ir šioje tešloje apvolioti žuvies filė kabaliukus. Apvoliotus žuvies filė gabaliukus apkepti keptuvėje su aliejumi. Marinatui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti kol išbrinks. Užvirti vandenį, sudėti smulkintus svogūnus ir griežinėliais supjaustytas morkas, supilti išbrinkusią želatiną ir tada pilti actą bei berti druską ir cukrų (pagal skonį). Iškeptą žuvį sudėti į indą ir užpilti marinatu taip, kad visą žuvį gerai apsemtų (virš jos apie 1,5 cm). Atvėsus viską padėti kelioms val. į šaldytuvą, kad sustingtų drebučiai. Skanaus.
Autorius: Vaida
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
2 vienetai morkų
3 vienetai svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų
šiek tiek acto
šiek tiek pieno
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
šiek tiek prieskonių (žuvies)
šiek tiek žuvies (filė)
šiek tiek želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prieš kepant žuvies filė apibarstyti žuvies prieskoniais ir šiek tiek palaikyti. Tešlai sumaišyti kiaušinį, šiek tiek pieno, vandens, miltų bei druskos ir šioje tešloje apvolioti žuvies filė kabaliukus. Apvoliotus žuvies filė gabaliukus apkepti keptuvėje su aliejumi. Marinatui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti kol išbrinks. Užvirti vandenį, sudėti smulkintus svogūnus ir griežinėliais supjaustytas morkas, supilti išbrinkusią želatiną ir tada pilti actą bei berti druską ir cukrų (pagal skonį). Iškeptą žuvį sudėti į indą ir užpilti marinatu taip, kad visą žuvį gerai apsemtų (virš jos apie 1,5 cm). Atvėsus viską padėti kelioms val. į šaldytuvą, kad sustingtų drebučiai. Skanaus.