INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas rozmarino (smulkintas)
- 1 vienetas vištiena
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 200 mililitrų grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 150 mililitrų sultinio (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinti orkaitę. Išdarinėtą ir nuplautą vištą iš vidaus ir iš išorės įtrinti druska ir susmulkintu rozmarinu. Į vidų įpilti šaukštą grietinėlės. Kepti kepimo formoje arba susuktą į kepimo plėvelę, kol iškeps ir paskrus. Iškepusią vištą padalinti į 2 arba 4 dalis.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, maišant suberti miltus, sultinį, grietinėlę, pagal skonį druskos ir pipirų.
Višta patiekiama sy kaimiškai keptom bulvėm, virtom daržomėm, pjaustytais agurkėliais ir juodųjų serbentų želė.
Padažą paduoti atskirai arba aplieti vištos gabaliukus.
REKLAMA