Receptas labai paprastas, bet yra viena nedidelė paslaptis, kodėl vištiena, kepama pagal šį receptą išlieka itin sultinga. Dažniausiai visus prieskonius ar marinatus įtriname ant vištos odelės ir prieš kepimą vištieną reikia pamarinuoti bent kelias valandas ar, geriausia, žinoma, pernakt, kad visi skoniai kuo geriau įsigertų. Tačiau prieskonius įtrinant po vištos odele galima drąsiai kepti iškart (be jokio marinavimo!), nes iškepusi vištiena yra ne tik minkšta, bet ir be galo aromatinga
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1.5 kilogramo vištiena
- 1 vienetas citrinų
- 50 mililitrų alyvuogių aliejaus (tyras)
- 2 valgomieji šaukštai sviesto (kambario temperatūros)
- 4 skiltelės česnakų
- 1.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinis šaukštelis rozmarino (džiovintas)
- 1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
- 0.5 arbatinio šaukštelio kumino (maltas)
- 1/3 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (čili pipirai, malti)
- 3 žiupsneliai juodųjų pipirų
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 6
REKLAMA