INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 100 gramų kiaulės lašinių
- 1 kilogramas menkių
- 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- 2 stiklinės majonezo
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvalyta supjaustyta menkė (be kaulų) apibarstoma pipirais su druska ir apvoliojama džiūvėsėliais. Sudedama į keptuvą ant plonai supjaustytų lašiniukų, apdedama virtų bulvių griežinėliais, kad žuvies nebūtų matyti. Viskas palaistoma tirpintu sviestu, užpilama majonezu, pabarstoma džiūvėsėliais ir kepama orkaitėje 20 min.
Tiekiama pusdubenyje, užpilta majonezu, kuriame kepė. Atskirai tinka tiekti kopūstų salotų.
REKLAMA