Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite, žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į kepimo indą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų bei išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite 180 laipsnių temperarūros orkaitėje, kartais palaistant susidariusiomis sultimis. Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų. Papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis. Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
1 kilogramas lydekų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite, žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į kepimo indą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų bei išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite 180 laipsnių temperarūros orkaitėje, kartais palaistant susidariusiomis sultimis. Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų. Papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis. Skanaus.