• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek kmynų
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas petražolių
  • 1 vienetas salierų (šakelė)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 100 gramų kiaulės lašinių
  • 1 vienetas antienos (arba žasis, laukinė)
  • 1 stiklinė marinato (3% acto)
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)
  • šiek tiek kadagio uogų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pro kaklą išdarinėta antis ar žąsis nuplaunama ir kelias valandas laikoma marinate. Išimta nusausinama, įtrinama druska su grūstomis kadagio uogomis, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuve įkaitintus riebalus, įpilama truputį marinato (kuriame ji marinuota), sudedamos pjaustytos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir uždengta kepama apie 1 val orkaitėje vis palaistant sultimis.
    Iškepęs paukštis supjaustomas į 4 dalis, sudedamas į pusdubenį, aplink apdėliojamas bulvėmis, grikių koše arba keptais obuoliais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų