INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kmynų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas salierų (šakelė)
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų kiaulės lašinių
- 1 vienetas antienos (arba žasis, laukinė)
- 1 stiklinė marinato (3% acto)
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)
- šiek tiek kadagio uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pro kaklą išdarinėta antis ar žąsis nuplaunama ir kelias valandas laikoma marinate. Išimta nusausinama, įtrinama druska su grūstomis kadagio uogomis, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuve įkaitintus riebalus, įpilama truputį marinato (kuriame ji marinuota), sudedamos pjaustytos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir uždengta kepama apie 1 val orkaitėje vis palaistant sultimis.
Iškepęs paukštis supjaustomas į 4 dalis, sudedamas į pusdubenį, aplink apdėliojamas bulvėmis, grikių koše arba keptais obuoliais.
REKLAMA