Lašišą nuskutame, išvalome, nuplauname ir supjaustome gabalais. Pelekus ir uodegą geriau taip pat pašalinti, nes kepant, jie apdega. Susmulkiname česnako skilteles ir jomis įtriname žuvį. Gerai pabarstome druska, bet stengiamės nepersūduti, juodaisiais pipirais. Galima pašlakstyti citrinos sultimis. Paliekame lašišą pasimarinuoti šaltoje vietoje visą naktį. Išmarinuotą žuvį dedame ant folijos, ar kepimo popieriaus ir šauname į 180 C orkaitę. Kepame tik tol, kol žuvis apsitrauks plutele. Per daug kepti nereikia, nes žuvis sukietės ir taps nesultinga.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
6 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1.5 gramo lašišų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lašišą nuskutame, išvalome, nuplauname ir supjaustome gabalais. Pelekus ir uodegą geriau taip pat pašalinti, nes kepant, jie apdega. Susmulkiname česnako skilteles ir jomis įtriname žuvį. Gerai pabarstome druska, bet stengiamės nepersūduti, juodaisiais pipirais. Galima pašlakstyti citrinos sultimis. Paliekame lašišą pasimarinuoti šaltoje vietoje visą naktį. Išmarinuotą žuvį dedame ant folijos, ar kepimo popieriaus ir šauname į 180 C orkaitę. Kepame tik tol, kol žuvis apsitrauks plutele. Per daug kepti nereikia, nes žuvis sukietės ir taps nesultinga.