Kiauliena perpjaukite skersai raumenų taip, kad išskleidus gabalą būtų kuo didesnė vientisa plokštuma, išmuškite ir pabarstykite druska ir prieskoniais. Įdarui išmirkykite džiovintus baravykus, išvirkite ir smulkiai supjaustykite ar sumalkite. Juos pakepinkite svieste kartu su svogūnais. Įberkite truputi druskos, pipirų, lauro lapelių. Ant mėsos tolygiai sudėkite grybų įdarą, suvyniokite vyniotinį ir suriškite siūlu ar pasmeikite mediniais pagaliukais. Vyniotinį kepkite orkaitėje apie vieną valandą, kartais palaistydami atsiradusiu skysčiu.
Autorius: Marija M
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas kiaulienos (sprandinė ar kumpis)
50 gramų baravykų (džiovinti)
20 gramų druskos
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiauliena perpjaukite skersai raumenų taip, kad išskleidus gabalą būtų kuo didesnė vientisa plokštuma, išmuškite ir pabarstykite druska ir prieskoniais. Įdarui išmirkykite džiovintus baravykus, išvirkite ir smulkiai supjaustykite ar sumalkite. Juos pakepinkite svieste kartu su svogūnais. Įberkite truputi druskos, pipirų, lauro lapelių. Ant mėsos tolygiai sudėkite grybų įdarą, suvyniokite vyniotinį ir suriškite siūlu ar pasmeikite mediniais pagaliukais. Vyniotinį kepkite orkaitėje apie vieną valandą, kartais palaistydami atsiradusiu skysčiu.