Išdarinėtas paukštis įtrinamas druska su prieskoniais ir palaikomas šaltai 2-3 val. Vėliau iškepamas 200 laipsnių temperatūros orkaitėje (kepama apie 1 val.) ir supjaustomas. Grybai supjaustomi ir sudedami į skystį, kuriame kepa paukštis. Išėmus iškepusį paukštį, į tą skystį supilami vandenyje išmaišyti miltai ir supilamas pomidorų padažas. Viskas užvirinama ir užpilama ant tiekiamos paukštienos. Kartu patiekiami virti ryžiai ar bulvių košė. Skanaus.
Autorius: Virginija
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
80 gramų taukų (riebalų)
1 vienetas antienos
20 gramų kvietinių miltų
40 gramų pomidorų padažo
šiek tiek druskos
200 gramų grietinės
300 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išdarinėtas paukštis įtrinamas druska su prieskoniais ir palaikomas šaltai 2-3 val. Vėliau iškepamas 200 laipsnių temperatūros orkaitėje (kepama apie 1 val.) ir supjaustomas. Grybai supjaustomi ir sudedami į skystį, kuriame kepa paukštis. Išėmus iškepusį paukštį, į tą skystį supilami vandenyje išmaišyti miltai ir supilamas pomidorų padažas. Viskas užvirinama ir užpilama ant tiekiamos paukštienos. Kartu patiekiami virti ryžiai ar bulvių košė. Skanaus.