INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 50 gramų morkų (bei kitos šaknys - saliero, petražolių)
- 60 gramų svogūnų
- 250 gramų kiaulės kepenų
- 60 gramų kiaulės lašinių (parūkyti)
- šiek tiek druskos
- 40 gramų aliejaus
- 150 mililitrų sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kepenis supjaustyti plačiomis 1,5 centimetrų storio juostelėmis, pamušti, kol suplonės iki 0,5 centimetro storio.
Svogūną supjaustyti, pakepinti dalyje aliejaus.
Ant kiekvienos kepenų juostelės dėti po ploną riekelę lašinukų, truputį pakepintų svogūnų, pabarstyti druska, juodaisiais pipirais. Susukti, surišti siūlu. 1-2 minutes pakepinti aliejuje, kad gražiai parustų.
Sudėti į troškintuvą, įpilti sultinio, sudėti supjaustytas šaknis ir troškinti, kol kepenys bus išsitroškinusios. Atvėsinti sultinyje.
Patiekti supjausčius griežinėliais.
REKLAMA