Vištų kepenėles nakčiai palikti užmerktas piene. Į keptuvę įdėti par8kytos šoninės, supjaustytos gabaliukais, pakepti. Po to dedam tarkuotas morkas ir supjaustytus svogūnus. Pakepti, kol apskrus, tada dedam kubeliais pjaustytas kepenėles ir apibarstome miltais. Į pieną, kuriame mirko per naktį kepenėlės, įdėti krakmolo. Šiuo mišiniu užpilti keptuvės turinį. Nuolat maišyti. Troškiniui užvirus, sudėti prieskonius ir makaronus, uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinti apie 7 min. Apie 10 min. nuėmus nuo ugnies palikti. Skanaus.
Autorius: Rimantas
INGREDIENTAI:
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek laurų lapų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
500 gramų vištienos kepenėlių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 litras pieno
šiek tiek makaronų
100 gramų kiaulės šoninės (parūkyta)
1 valgomasis šaukštas sviesto
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištų kepenėles nakčiai palikti užmerktas piene. Į keptuvę įdėti par8kytos šoninės, supjaustytos gabaliukais, pakepti. Po to dedam tarkuotas morkas ir supjaustytus svogūnus. Pakepti, kol apskrus, tada dedam kubeliais pjaustytas kepenėles ir apibarstome miltais. Į pieną, kuriame mirko per naktį kepenėlės, įdėti krakmolo. Šiuo mišiniu užpilti keptuvės turinį. Nuolat maišyti. Troškiniui užvirus, sudėti prieskonius ir makaronus, uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinti apie 7 min. Apie 10 min. nuėmus nuo ugnies palikti. Skanaus.