• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų varškės (9 proc. riebumo)
  • 100 gramų cukraus
  • 200 gramų miltai
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 20 vienetų aviečių ( (išmirkytos „Jagermeister“ likeryje) )
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
  • 1 vienetas citrinų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų varškės (9 proc. riebumo)
  • 100 gramų cukraus
  • 200 gramų miltai
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 20 vienetų aviečių ( (išmirkytos „Jagermeister“ likeryje) )
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
  • 1 vienetas citrinų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išplakti (arba su šepetėlius arba su blenderiu), sudėti trintą varškę, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Išmaišyti.
  2. Tada į šią masę suberti sumaišytus su kepimo milteliais miltus. Geriausia per sietelį persijoti. Viską gerai išmaišyti.
  3. Tešlą šaukštu dėti į keksiukų formeles. Įkišti avietes - po 2-3 į kiekvieną keksiuką - priklausomai nuo jų dydžio. Kepti į kaitintoje orkaitėje iki 175 – 180 laipsnių apie 20 – 25 min. Kol keksiukai apskrus. Patiekti keksiukus apibarstytus iš cukraus pudros ir citrinos sulčių padarytus pabarstukus.
  4. Pabarstukai gaminami taip: baltymas išmaišomas su citrinos rūgštele arba sultimis, ir nuolat maišant dedama cukraus pudros iki norimo tirštumo. Tada masę šaukšteliu nestora linija papilti ant kepimo popieriaus. (Galima tą patį padaryti glajų įpylus į maišelį.) Palaukti, kol sustings ir tada gabaliukus sulaužyti.

    Skanaus.

Autorius: Silvija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų