REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išplakti (arba su šepetėlius arba su blenderiu), sudėti trintą varškę, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Išmaišyti.
- Tada į šią masę suberti sumaišytus su kepimo milteliais miltus. Geriausia per sietelį persijoti. Viską gerai išmaišyti.
- Tešlą šaukštu dėti į keksiukų formeles. Įkišti avietes - po 2-3 į kiekvieną keksiuką - priklausomai nuo jų dydžio. Kepti į kaitintoje orkaitėje iki 175 – 180 laipsnių apie 20 – 25 min. Kol keksiukai apskrus. Patiekti keksiukus apibarstytus iš cukraus pudros ir citrinos sulčių padarytus pabarstukus.
- Pabarstukai gaminami taip: baltymas išmaišomas su citrinos rūgštele arba sultimis, ir nuolat maišant dedama cukraus pudros iki norimo tirštumo. Tada masę šaukšteliu nestora linija papilti ant kepimo popieriaus. (Galima tą patį padaryti glajų įpylus į maišelį.) Palaukti, kol sustings ir tada gabaliukus sulaužyti.
Skanaus.
REKLAMA