Minkštą sviestą išsukau su cukrumi iki purio masės. Į sviesto ir cukraus masę įmušiau kiaušinius ir išmaišiau. Tuomet įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišiau, supyliau pieną bei amaretą ir vėl gerai išmaišiau. Trečdalį tešlos perdėjau į kitą dubenį ir sumaišiau su kakava bei kava. Ištepiau sviestu kepimo formą ir po truputį supyliau į ją baltą bei rudą tešlą, kad kad abi tešlos dalys nesusimaišytų į vientisą masę. Kepiau 175 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių. Iškeptą keksą apibarsčiau pabarstukais. Skanumėlis!
Autorius: Laima
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
15 gramų kakavos (milteliai)
5 arbatiniai šaukšteliai kavos (tirpi)
2 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
60 mililitrų pieno
150 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek pabarstukų
1 valgomasis šaukštas amareto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą sviestą išsukau su cukrumi iki purio masės. Į sviesto ir cukraus masę įmušiau kiaušinius ir išmaišiau. Tuomet įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišiau, supyliau pieną bei amaretą ir vėl gerai išmaišiau. Trečdalį tešlos perdėjau į kitą dubenį ir sumaišiau su kakava bei kava. Ištepiau sviestu kepimo formą ir po truputį supyliau į ją baltą bei rudą tešlą, kad kad abi tešlos dalys nesusimaišytų į vientisą masę. Kepiau 175 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių. Iškeptą keksą apibarsčiau pabarstukais. Skanumėlis!