Makaronus išverdame laikydamiesi ant pakuotės nurodytų instrukcijų, likus kelioms minutėms virti sudedame žirnius. Dubenyje suplakame kiaušinį su grietine, druska ir pipirais. Keptuvėje pakepiname kiaulienos šoninė, kol apskrus. Makaronus su žirniais nukošiame (truputį vandens pasiliekame) ir sumaišome su šoninę, po to įmaišome suplaktą kiaušinio ir grietinės mišinį. Svarbu, kad makaronai dar būtų karšti ir garuotų. Iš makaronų išsiskirianti šiluma išvirs kiaušinio masę ir pavers švelniu padažu, jei reikia šiek tiek atskiedžiame išsaugotu virimo vandeniu. Paskaniname druska ir pipirais (jei reikia), pabarstome sūriu ir patiekiame į stalą. Skanaus
Autorius: Eglė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 saujos žirnių (švieži ar šaldyti)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek makaronų (kaspinėlio formos, pakelis)
3 saujos pieno (tarkuotas)
200 gramų kiaulės šoninės (rųkyta, supjaustyta)
šiek tiek druskos
100 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Makaronus išverdame laikydamiesi ant pakuotės nurodytų instrukcijų, likus kelioms minutėms virti sudedame žirnius. Dubenyje suplakame kiaušinį su grietine, druska ir pipirais. Keptuvėje pakepiname kiaulienos šoninė, kol apskrus. Makaronus su žirniais nukošiame (truputį vandens pasiliekame) ir sumaišome su šoninę, po to įmaišome suplaktą kiaušinio ir grietinės mišinį. Svarbu, kad makaronai dar būtų karšti ir garuotų. Iš makaronų išsiskirianti šiluma išvirs kiaušinio masę ir pavers švelniu padažu, jei reikia šiek tiek atskiedžiame išsaugotu virimo vandeniu. Paskaniname druska ir pipirais (jei reikia), pabarstome sūriu ir patiekiame į stalą. Skanaus